KOSÁR (0)
Termékkategóriák
Energia zselék
Energia szeletek
Fehérje szeletek
Rego juice (edzés utáni regenerációhoz)
Izotóniás sportital porok
Fehérje porok
Aminosavak, Vitaminok
Testsúly-kontroll termékek
Go Hydro pezsgőtabletták
Koffein ital
Versenycsomagok
Kulacsok, tartók, keverő edények
Termékkategóriák
Energia zselék
Energia szeletek
Fehérje szeletek
Rego juice (edzés utáni regenerációhoz)
Izotóniás sportital porok
Fehérje porok
Aminosavak, Vitaminok
Testsúly-kontroll termékek
Go Hydro pezsgőtabletták
Koffein ital
Versenycsomagok
Kulacsok, tartók, keverő edények

SiS aminosav készítmények, BCAA-k, vitaminok

2 990 Ft
Mennyiség:  db
2 990 Ft
Mennyiség:  db
5 190 Ft

A termék elfogyott,
hamarosan újra elérhető lesz.
5 290 Ft

A termék elfogyott,
hamarosan újra elérhető lesz.
5 990 Ft
Mennyiség:  db

Mi az aminosav?

Az aminosavak a szervezet sejtjeinek, szöveteinek, szerveinek felépítői, és számos funkciónak alapvető működtetői, mint az immunrendszer vagy a tápanyagok felszívódása. Az aminosavak az izomfehérjék építőkövei is, mert ezek építik fel az összes izomzatod. Viszont számos több más fontos részt, funkciót is ellátnak a szervezetedben! Segítik a regenerációdat és energizálnak, így egy edzés előtt, alatt és után is rendkívül hasznos a fogyasztásuk, ha napi szinten sportolsz. Mivel a szervezetnek nem kell őket lebontania, tehát gyorsan felszívódik és hasznosul.

Egyaránt létezik esszenciális és nem esszenciális aminosav (például arginin, glicin, glutamin - Gln és glutaminsav - Glu mellett tirozin, Asp). Míg az utóbbi aminosavakat az emberi szervezet képes előállítani, addig azonban a másik beviteléről nekünk kell gondoskodni. Legfontosabb, hogy sportolás esetén ezt a megfelelő mennyiségben (pl. lizin, triptofán - Trp, calaminr Thr - treonin, valamint leucin). Aminosavakból rengeteg van, szám szerint 20 féle, köztük az aszparagin, alanin, hisztidin vagy szerin, prolin és aszparaginsav, valin. Nem egyszerű a megfelelőeket beiktatni, ezért is jó választások a SiS kínálta lehetőségek.

 

Milyen szerepet töltenek be a sportban?

Ha az izom építése a cél, akkor valószínűleg napi szinten fogod fogyasztani az esszenciális aminosavak valamelyikét. Mire jók? Amellett, hogy teljes regeneráló hatással bírnak, egyéb további előnye is van bevitelüknek, ami az anyagcsere működésében is nagy jelentőséggel bír, de zsírégető egyben. A fehérje, protein fontos elő kiegészítője, a cisztein és metionin szintén, amit minden étkezés során be lehet juttatni a testbe, bizonyos növényekben is megtalálhatóak.

Mint már említettük, két fajtája van, amiből az egyiket természetes úton is biztosítani tudjuk a szervezed számára. Ennek kapcsán érdemes kihangsúlyozni, hogy a táplálkozás során olyan esszenciális aminosav bejuttatása a cél, mely az izomépítést segíti. Hogy mely ételekben, miben található meg, az igényel némi kutatómunkát. Az aminosav tartalmú ételek sokasága könnyen rendelkezésre áll, érdemes ezeket rendszeresen enni, akár naponta három étkezéssel.

Amikor azok szedése elmarad, az érezhető változást hoz az állóképességben. Hiszen vannak feltétlenül szükséges anyagok, amelyek pótlása nélkül nem biztosított kellő mértékben. Lényeges szerepe miatt az aminosavból pedig elegendő mennyiséget kell bejuttatni a szervezetébe annak, aki nem szeretné érzékelni a hiány mellékhatásai okozta kellemetlenségeket!

Ehhez kínálunk különböző komplex lehetőségeket SiS termékeink által, így köztük meg tudod találni a számodra legjobb megoldást ezen anyagok pótlására.

 

Hogyan válassz aminosav készítményt magadnak?

Mivel csak kis mennyiségben tudja raktározni a szervezet, folyamatosan gondoskodni kell a pótlásáról. Az izomfehérjék bontása miatt nem hiányozhat, muszáj külső forrásból biztosítanunk a hiányt.

Első körben azt vedd figyelembe, hogy milyen célból van rá szükséged. Az itt kapható glutamin és arginin tartalmú termékek elősegítik az optimális bevitelt. Hiszen tartalmazzák azokat a további anyagokat, amelyek a leginkább kellenek. A kapcsolat a fehérjék és izmok között nagy szereppel bír. A rendszeres edzések után lehet, hogy még nagyobb szükség van egy jó BCAA - izoleucin amino kiegészítésre. Mindig a választott sporttól függ a választás és persze attól, hogy milyen intenzitással űzöd. Így érdemes kiválasztani a megfelelő étrend kiegészítő terméket, melynek összetétele nem elhanyagolható szempont! A Biotech és Scitec készítmények egyaránt más és más lehetőségeket kínálnak, ahogyan a SiS is!